NOVA SPLETNA STRAN

OBIŠČITE NAS NA NOVI SPLETNI STRANI

www.zainproti.si


VELIKI MEDNARODNI ONLINE TURNIR

ZIP v sodelovanju s partnersko šolo Grand Oaks (ZDA) organizira velik mednarodni debatni turnir, kjer sodeluje več kot 45 ekip in več kot 250 udeležencev iz 28 držav iz Azije, Evrope, Severne Amerike in Bližnjega Vzhoda. Tekmovanje je namenjeno srednješolcem, kot sodniki in mentorji pa sodelujejo debatni učitelji in študetnje. Na spodnji povezavi si lahko ogledate posnetek ene izmed debat, ki potekajo v angleškem jeziku. 

https://blakeschool.zoom.us/rec/play/7sYpIums_Dw3S9PEtQSDVPAqW9TrLKOsgyEa8vAEy0y8UnYCM1KhN7cTa7Y0eg1sijtSI3Le_3igJCKI?continueMode=true&_x_zm_rtaid=SnyJDCk5RCuNJAQ6Zc5qaQ.1586512124173.a1ddbb292027134e073450497966dcfe&_x_zm_rhtaid=896

Nova stran v pripravi

Spletno stran prenavaljmo, nova stran bo kmalu na voljo

Sodniški seminar

Debatni format Karl Popper in sojenje na OŠ debatnih turnirjih

Za in proti, zavod za kulturo dialoga vljudno vabi vse mentorice in mentorje osnovnošolskih debatnih klubov ter vse aktualne in bodoče sodnice in sodnike na osnovnošolskih debatnih turrnirjih v Sloveniji, da se udeležijo nacionalnega sodniškega seminarja »Debatni format Karl Popper in sojenje na OŠ debatnih turnirjih«. Seminar bo namenjen obnovitvi temeljnih pravil debatnega formata in pravil sojenja, razpravi o perečih problemih pri sojenju debatn na OŠ debatnih turnirjih ter standardizaciji sodniških praks in točkovanja. Namenjen je tako izkušenim mentorjem/icam in sodnikom/icam, služil pa bo tudi kot izobraževanje za nove sodnike in sodnice.

Seminar bo trajal 4 ure in bo potekal v četrtek, 30.avgusta, med 9:00 in 13:00 v prostorih OŠ Venclja Perka Domažale (Ljubljanska cesta 58A, Domžale). Gostiteljica seminarja je Bojana Vodnjov (Oš Venclja Perka Domžale), izvajalec pa Miha Andrič (ZiP).

Prijave sprejemamo preko e-maila This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it ali This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it . Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na Miho Andriča na  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it ali preko telefonske številke 041-624-038.

Read more...

V sklopu projekta "Creating critical Minds and Voices in Europe - CCMVE" bo med 25. in 29. oktobrom 2018 v Atenah potekal mednarodni dogodek - debatni forum, ki se ga bo udeležilo 130 debaterjev in debaterk 16 evropskih držav. Na dogodku se bodo dijaki in dijakinje lahko udeležili različnih debatnih aktivnosti ter številnih vsebinskih delavnic in družabnih aktivnosti povezanih s kritičnim mišljenjem, aktivnim državljanstvom in aktualnimi problemi evropskih integracij. Dogodek bo potekal v angleškem jeziku, tja pa lahko pošljemo 8 debaterjev ali debaterk ter 1 mentorja ali mentorico.

Več podrobnih informacij o dogodku, celotnem projektu in prijavi si lahko ogledate spodaj. Prijave bomo sprejemali do 22.aprila. K prijavi pozivamo predvsem debatne klube, ki se mednarodnih dogodkov sicer ne udeležujejo pogosto. V priimeru večjega števila prijav bomo dali prednost klubom katerih debaterji in debaterke se še niso udeležili mednarodnih debatnih dogodkov, prav tako pa bomo upoštevali enakomerno porazdelitev med predstavniki različnih šol oziroma različnih debatnih klubov.

KDO SE LAHKO PRIJAVI:

  • debaterji in debaterke: prijavijo se lahko debaterji in debaterke iz vseh letnikov, ne glede na njihove predhodne debatne izkušnje – lahko so popolni začetniki, imeti pa morajo osnovne zmožnosti komuniciranja v angleščini. K prijavi bi želeli vzpodbuditi predvsem dijake in dijakinje iz debatnih klubov, ki se sicer mednarodnih debatnih aktivnosti ne udeležujejo pogosto. To je za njih sedaj res lepa priložnost. Na dogodek bomo poslali delegacijo sestavljeno iz dijakov/inj iz različnih klubov. Če bo na koncu ostalo več prostih mest v naši delegaciji, bomo seveda omogočili udeležbo več debaterjem/kam iz iste šole.
  • mentorji/metorice: prijavijo se lahko vsi mentorji/metorice, ki so pripravljeni delno prevzeti odgovornost za spremljanje dijakov/inj na dogodku.

SPREMSTVO ZA DEBATERJE IN DEBATERKE: Spremstvo za slovensko delegacijo bomo zagotovili na ZIP-u (z delegacijo bo potoval Miha Andrič). To pomeni, da lahko prijavite debaterje, četudi nimate svojih spremeljvalcev na šoli (seveda pa vse mentorje in mentorice, ki bi želeli potovati zraven, vzpodbujamo k prijavi!)

DATUM: 25.10.2018 - 29.10.2018. Delegacija bo potovala z letalom. Predviden dan prihoda na dogodek je 25.10.2018 (četrtek), predviden dan odhoda pa 29.10.2018 (ponedejek). V primeru dogovora s spremljevalci, obstaja tudi možnost podaljšanja bivanja v Atenah na lastne stroške za turistične namene. O tem se bomo dogovorili, ko bo celotna delegacija že izbrana.

PROGRAM: Dogodek bo potekal 3 cele dni (petek, sobota, nedelja), program pa bo sestavljen iz mešanice debatnih in ostalih aktivnostih (delavnice, predavanja, družbabne aktivnosti) povezanih s kritičnim mišljenjem, aktivnim državljanstvom in aktualnimi problemo s katerimi se danes soočajo evropske integracije (npr. begunska kriza). Več podrobnosti o programu bo znanih proti koncu letošnjega šolskega leta.

NAČIN PRIJAVE: Vsi zainteresirani nam prosim imena debaterjev/debaterk ali mentorjev/ic, ki bi sodelovali na dogodku, sporočite do 22.aprila. Če imate več interesentov, lahko pošljete več imen, a jih prosim označite s številkami (1 pomeni prvi na listi). Če bodo po prijavah še ostala prosta mesta, se bo lahko dogodka udeležilo tudi več predstavnikov istega debatnega kluba. O izboru delegacije vam bomo obvestili do konca meseca aprila.

O DOGODKU IN PROJEKTU: Dogodek je del mednarodnega projekta "Creating critical minds and voices in Europe - CCMVE", ki ga finančno podpira program Europe for Citizens. Projekt koordinira debatna organizacija IDEA NL, v njem pa sodeluje 17 partnerjev iz 16 držav: Slovenije, Nizozemske, Češke, Litve, Italije, Slovaške, Velike Britanije, Estonije, Poljske, Finske, Grčije, Bolgarije, Latvije, Madžarske, Romunije in Belgije. Gre za nadaljevanje projekta »Debating threats to Democracy« v katerem je ZIP prav tako sodeloval kot partner. Več o samem projektu si lahko ogledate na spletni strani: www.idebatepeaceanddemocracy.com

Za vse dodatne informacije ali morebitne nejasnosti se lahko obrnete na Miho Andriča na e-mail naslovu This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it ali na telefonski številki 041-624-038.

           Screen Shot 2017-04-09 at 15.47.48        Screen Shot 2017-04-09 at 16.16.27