Debatni klubi se lahko ustanovijo v mladinskih centrih in ostalih mladinskih organizacijah, knjižnicah, šolah, dijaških domovih, fakultetah, študentskih domovih …. , povsod tam torej, kjer se skupina mladih odloči, da bi želela začeti debatirati. Vsak debatni klub ima mentorja, mentorico oz. vodjo kluba. To je lahko eden od mladih, mladinska  delavka ali mladinski delavec, učitelj/ica, vzgojitelj/ica, kdorkoli, ki ga to veseli in si je pridobil osnovno znanje o debati. Večina debatnih klubov v Sloveniji je organizirana na šolah in fakultetah.

Debatni klubi se srečujejo redno, vsaj enkrat tedensko, nekateri večkrat tedensko. Na teh srečanjih se debaterji in debaterke pod vodstvom mentorja ali mentorice  seznanjajo z osnovami debatne teorije, izvajajo različne vaje, razpravljajo in se pripravljajo na debatne turnirje. Debatni klubi pogosto tudi organizirajo javne debate za različne publike, sodelujejo v radijskih in TV debatah in različnih projektih, ki vključujejo debato.

P1100476

 

Debatni klubi delujejo v naslednjih krajih:

  • na osnovnošolski ravni: Sv. Jurij, Ljutomer, Miklavž pri Ormožu, Središče ob Dravi, Maribor, Rečica ob Savinji, Braslovče, Celje (2), Prebold, Žalec, Domžale (2), Ljubljana (4), Vrhnika (2), Idrija, Šempeter pri Gorici, Renče, Škofije pri Kopru;
  • na srednješolski ravni: Lendava, Ljutomer, Ormož, Maribor (2), Ptuj, Ravne na Koroškem, Slovenj Gradec, Velenje, Celje (4), Brežice, Črnomelj, Litija, Ivančna Gorica, Domžale, Ljubljana (6), Kranj, Idrija, Postojna, Ilirska Bistrica, Nova gorica;
  • na univerzitetni ravni: v Ljubljani: Ekonomska fakulteta, Fakulteta za družbene vede, Fakulteta za upravo, Fakulteta za varnost, Pravna fakulteta; v Mariboru: Pravna fakulteta.

Preberi več o debatnih turnirjih. 

           Screen Shot 2017-04-09 at 15.47.48        Screen Shot 2017-04-09 at 16.16.27