Za in proti je v sklopu mednarodnega projekta 'Discuss, understand,...Change', ki ga finančno podpira Evropska komisija, med 10. in 18. 3.2011 gostil udeležence iz partnerskih organizacij v Bohinju in Litiji. Več kot 40 udeležencev je sodelovalo pri aktivnostih namenjenih spodbujanju aktivnega državljanstva s posebnim poudarkom na politični participaciji mladih in okoljskih problemih. Udeleženci izmenjave so sodelovali v delavnicah in predavanjih namenjenih spoznavanju temeljnih konceptov in veščin, ki so jih vodili izkušeni predavatelji iz Litve, Kitajske in Tajske.

Tekom izmenjave so udeleženci vzporedno z izobraževalnim programom sodelovali v vrsti aktivnosti s katerimi smo jim gostitelji želeli približati kulturne in družbene značilnosti slovenskega in evropskega prostora. Udeleženci so se tako srečali s podpredsednikom Evropskega parlamenta Stavrosom Lambrinidisom, sprejela sta jih župana Mestne občine Ljubljana Zoran Janković in župan občine Litija Franci Rokavec, predstavnik Okoljskega centra Ljubljana ter Lokalne turistične organizacije Bohinj. Obiske institucij je dopolnjeval bogat večerni kulturni program kjer so mladi organizirali spoznavne igrice, predstavitve držav ter pripravili glasilo izmenjave.

Posebna zahvala gre na tem mestu Gimnaziji Litija in njihovim neutrudnim prostovoljcem, ki so omogočili, da so njihovi gostje sodelovali pri šolskih aktivnostih ter izkusili življenje pri gostiteljskih družinah.

Naslednji dogodek v sklopu projekta bo potekal med 24. in 3.5. v Pekingu kamor se odpravlja desetčlanska slovenska delegacija mladih.

Če vas zanima več o aktivnostih projekta v Sloveniji pokukajte v našo foto in video galerijo, kjer so dostopni nekateri utrinki iz tega in ostalih dogodkov Zavoda in se nam pridružite v spletni skupnosti projekta na Facebooku. Več o projektu pa si lahko preberete tudi na spletnih podstraneh v slovenskem in angleškem jeziku.

           Screen Shot 2017-04-09 at 15.47.48        Screen Shot 2017-04-09 at 16.16.27