V petek, 11. novembra, smo zaključili z mednarodnim projektom 'Poslušajte nas!' na javni razpravi, ki je potekala v veliki dvorani Državnega zbora RS. Mladi, ki so v Ljubljano pripotovali iz vseh koncev Slovenije, so aktivno sodelovali v razpravi in delili mnenja v okviru širših tematskih sklopov problematike mladih, njihove vključenosti v procese odločanja v politični in javni sferi, in med drugim izrazili skepso glede e-demokracije.

Eden iz med ciljev projekta je bilo ustvariti forum na kerem bi mladi in strokovnjaki izmenjavali svoja stališča, kar se je na razpravi odlično razvilo. Strokovnjaki s področij elektronske participacije, nevladnih in mladinskih organizacij so pokazali svojo pripravljenost za dialog z mladimi, ki želijo izraziti in zastopati svoja stališča in prepričanja. Na koncu smo sprejeli pet od šestih resoluciji, ki sestavljajo simbolično poslanico, katere namen je razširiti razpravo v javni prostor in s tem okrepiti glas mlade generacije.

Poslanica 'Poslušajte nas!' je dostopna tukaj.

Lucija Vihar, so-vodja razprave

video povzetek razprave

posnetek celotne razprave

Posnetek in video povzetek razprave je pripravil Jure Kreft.

Vzporedno z razpravo v Državnem zboru RS so naši litvanski partnerji organizirali razpravo o sklepih sprejetih na simulaciji Evropskega parlamenta v sklopu Mednarodne debatne akademije 'Poslušajte nas!', ki je potekala v Kranjski gori julija 2011.

Njihova razmišljanja in opažanja si lahko ogledate tukaj

Posnetek in scenarij razprave je pripravila Lera (članica srednješolskega Debatnega kluba Santaros)

 

Projekt je potekal v okviru programa Evropske komisije, Mladi za Evropo, podprogram Mladi za demokracijo.

           Screen Shot 2017-04-09 at 15.47.48        Screen Shot 2017-04-09 at 16.16.27