Za in proti, Zavod za kulturo dialoga je v sklopu projekta Let's discuss debate izdal priročnik v angleškem jeziku o učinkih debate na razvoj veščin in vrednot izobraževanje za demokratično državljanstvo in človekove pravice. Intervjujali smo 18 učiteljev ter pridobili odgovore od več kot 800 mladih iz vseh partnerskih držav. 

Izredno smo veseli, da so svoje mnenje o pomenu kulture dialoga v sodobnem času z nami delili vodilni mnenjski voditelji s področja človekovih pravic, izobraževanja in zagovorništva. 

Celotna knjiga je v e-obliki dostopna na spodnji povezavi. Če bi želeli prejeti knjigo v tiskani obliki pa nam pišite na elektronski naslov This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Untangling debate - Loosening the tension between Non-Formal and Formal Education pdf 

Zanima nas tudi vaše mnenje. Če vam pojavijo vprašanja, pomisleki, kritike ali pohvale nam pišite. Veseli bomo povratnih informacij. 

 

 


 

Projekt 'Let's discuss debate' je bil zasnovan z namenom prevetriti in pregledati načine na katere lahko razumemo, da metodologija debate prispeva k razvoju veščin aktivnega in demokratičnega državljanstva in k socializaciji v vrednote povezane s kulturo človekovih pravic. Projektni partnerji so aktivirali svoje mlade člane in pripravili evalvacijo aktivnosti, ki jo podpirajo in negujejo. 
Partnerske organizacije so se srečale ter skupaj pripravile evalvacijski vprašalnik s katerim želijo ugotoviti na kakšen način, in sploh še, debata prispeva k razvoju zgoraj omenjenih veščin in vrednot.
Temelj projektne skupine predstavljajo mladi posamezniki in posameznice iz partnerskih organizacij, ki so že v preteklosti sodelovali pri organizaciji in implementaciji mednarodnih debatnih dogodkov. Vsi negujejo kulturo dialoga in tradicijo kritične misli - so izobraževalci prihodnosti: 
Youth Educational Forum Macedonia
Croatian Debate Society HDD
Romanian Asssociation for Thinking and Oratory ARGO
koordinacijski partner
Za in proti, Zavod za kulturo dialoga

 

Project Let’s discuss debate was designed to come closer to the core of what extent and in which ways debate makes a contribution to the development of active citizenship skills and the values of global education and human rights. Through this project the partner organizations decided to involve young leaders in a critical evaluation of the activity that they support and cultivate.

Partner organizations in the project will meet and together prepare a questionnaire measuring the values and skills of active citizenship and try to determine in which way debate influences young people in their socialization in the culture of human rights and global citizenship.
The core of the project team is represented by young adults from four partner countries that regularly cooperate in organizing international debate activities and treasure the values of debate and critical dialogue. The young advocates of the culture of dialogue and critical thinking come from:
Youth Educational Forum Macedonia
Croatian Debate Society HDD
Romanian Asssociation for Thinking and Oratory ARGO
and leading the project
Pro et Contra, Institute for Culture of Dialogue

discussdebatedisclaimer

           Screen Shot 2017-04-09 at 15.47.48        Screen Shot 2017-04-09 at 16.16.27