Gostje:
Jurij Popov, novinar in publicist,
Katjuša Popovič, društvo Ključ – center za boj proti trgovini z ljudmi
Kristina Plavšak – Krajnc, direktorica Informacijskega urada Sveta Evrope v Republiki Sloveniji

Povzetek razprave    
Na javni razpravi so gostje z moderatorko ter občinstvom obravnavali trenutne okoliščine prekupčevanja z ljudmi v slovenskem ter globalnem kontekstu, pri čemer so se gostje primarno osredotočali na obseg problema; sistemske vzroke za vztrajnost tega problema; načine na katere so žrtvam kršene človekove pravice ter individualno in kolektivno odgovornost za reševanje tega problema. Gostje so kritično naslovili način obravnave žrtev tako s strani prekupčevalcev, kakor tudi s strani državnih organov, izpostavili pomen nujnosti zagotavljanja delovanja nevladnega sektorja na tem področju ter ovrednotili pomen posameznih vzrokov za ta globalni problem.

Posebne pozornosti je bilo deležno vprašanje individualne odgovornosti za prepoznavanje problema in nujnosti izobraževanja ter senzibilizacije prebivalstva. Identifikacija problema je namreč prvi korak pri prepoznavanju in posledično uspešnem delovanju za reševanje le-tega.
Razpravo o prisotnosti trgovanja z ljudmi v slovenskem okolju je uokvirajal pomen tega fenomena v globalnem okolju ter iskanje alternativnih odgovorov za reševanje vzrokov tega problema.

Več o pogledih gostov ter občinstva lahko izveste tukaj, fotografije in video iz razprave spodaj.

There are no images in the gallery.

 

           Screen Shot 2017-04-09 at 15.47.48        Screen Shot 2017-04-09 at 16.16.27