Razprave

21Feb

Za in Proti javna debata z vodjo Spodnjega doma britanskega parlamenta

logotipi

Vljudno vabljeni na debato v britanskem parlamentarnem debatnem formatu, ki jo bo vodil vodja Spodnjega doma britanskega parlamenta the Rt. Hon. John Bercow MP, na temo

„This House believes that democracy in EU member states is in serious decline”*

 

Debata bo potekala v ponedeljek, 21. februarja 2011, ob 18. uri, na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani.

V uvodu bo zbrane nagovoril gostitelj, vodja Mednarodnega foruma Pravne fakultete Univerze v Ljubljani, prof. dr. Janez Kranjc.

Mnenja za in proti temi bodo soočili izkušeni debaterji iz Za in proti, zavoda za kulturo dialoga:

  • Žan Žveplan, Pravna fakulteta.
  • Ana Stritih, Biotehniška fakulteta.
  • Filip Dobranić, Vanja Vrečič in Barbara Žitek, Filozofska fakulteta.
  • Maja Cimerman, Tamara Juričič in Črt Podlogar, Fakulteta za družbene vede.

 

Po uradni debati bo the Rt. Hon. John Bercow MP na razpolago za vaša vprašanja.
Veselimo se srečanja z vami!

Rt. Hon. John Bercow je britanski poslanec in vodja Spodnjega doma britanskega parlamenta. Bil je član konservativcev v parlamentu od leta 1997 do izvolitve za 157. vodjo Spodnjega doma britanskega parlamenta junija 2009, v starosti 46 let. Pred tem je bil minister v senci za mednarodni razvoj, izobraževanje in notranje zadeve. Bil je navdušen zagovornik ustavne reforme. John Bercow je na uradnem obisku v Sloveniji na povabilo predsednika Državnega zbora dr. Pavla Gantarja.

Dogodek bo potekal v angleškem jeziku brez prevoda.

Prosimo, da svojo udeležbo na dogodku sporočite na This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , najkasneje do četrtka 17.2.2011, da vam bomo lahko zagotovili sedež.

* ”Ta Dom verjame, da je demokracija v državah članicah EU v resnem zatonu”


Posted in Razprave

12Nov

Vabilo na državljanski forum o internetu.

Informacijska pisarna Evropskega parlamenta za Slovenijo, Informacijska pisarna Evropskega parlamenta za Švedsko in Za in Proti, zavod za kulturo dialoga

vljudno vabijo k soustvarjanju globalne spletne skupnosti skozi sodelovanje in spremljanje spletnega evropskega državljanskega foruma. Razpravljalci in (virtualni) obiskovalci bodo razpravljali o vlogi interneta v 21. stoletju na okrogli mizi z naslovom:

'Ali internet postaja najmočnejša sila v Evropski uniji?'


Razpravljalci:
Tanja Fajon (S&D/SD), Slovenija   
razprave se udeležuje iz Multimedijskega centra Kibla
Christian Engström (Zeleni-EFA/Piratska stranka), Švedska
razprave se preko neposrednega prenosa udeležuje iz Švedske


Za udeležbo v razpravi preprosto kliknite na sledečo povezavo.

Prekospletne strani spletnega državljanskega foruma bo mogoče sodelovati v razpravi z vprašanji in komentarji, ki jih bo moderator v spletni klepetalnici posredoval gostom v Multimedijskem centru Kibla. Vprašanja je mogoče postavljati pred in med samo razpravo.

Vsi, ki pa bi v razpravi radi sodelovali v skoraj virtualnem svetu pa se nam pridružite 12.11.2010 ob 17:00 v prostorih Multimedijskega centra Kibla, Ulica kneza Koclja 9, Maribor.

Razprava se bo dotikala sledečih tematskih polj:
  • zagotovitev prostega pretokainformacija in storitev v Evropski uniji ob hkratnem varovanju intelektualnihpravic na spletu;
  • vloga Evropske unije pri zagotavljanjupraktičnih rešitev za varno rabo interneta vseh uporabnikov;
  • prihodnost razvoja spletnih tehnologijter novih oblik politične participacije, ki bodo omogočale  informiranje in vključevanje javnosti v deloEvropskega parlamenta.

Razpravo bo vodil: Simon Delakorda (Inštitut za elektronsko participacijo)

Evropskiparlament od leta 2005 prireja državljanske forume, na katerih se državljani indržavljanke, predstavnice in predstavniki nevladnih in drugih organizacijsrečujejo s poslanci Evropskega parlamenta, strokovnjaki in predstavnikinacionalnih in lokalnih oblasti ter z njimi izmenjajo mnenja o aktualnihevropskih temah.

Spletni video prenos in spletno klepetalnico omogočata Inštitut za elektronsko participacijo (INePA), in Studio 12.

Evropski parlament od leta 2005 prireja državljanske forume, na katerih se državljani in državljanke, predstavnice in predstavniki nevladnih in drugih organizacij srečujejo s poslanci Evropskega parlamenta, strokovnjaki in predstavniki nacionalnih in lokalnih oblasti ter z njimi izmenjajo mnenja o aktualnih evropskih temah.

Posted in Razprave

uradzamladino

alpin-convention

hoteli

 Urad_za_komuniciranje      europe_for_citizens